További termékeink
Kereső
Kiemelt termékcsoportok
Termékajánló
Termék kategóriák
Webáruházunkban mintegy 80 márka több, mint 10 000 terméke található. Állítsa össze rendelését és vegye át szaküzletünkben! A termékek jelentős része beszállító partnereink raktáraiból kerül leszállításra cégünkhöz, miután Ön leadta rendelését.

A beérkezett termékek személyesen vehetők át üzletünkben miután jeleztük, hogy az áru elvihető.
Kérjük tájékozódjon a beszállítás feltételeiről a Szállítás menüpontban!

Sola lézerkészülékek

FÉNYHULLÁMHOSSZ
Az emberi szem a kb. 711 nm (vörös) és 389 nm (ibolya) közötti hullámhossztartományú fényt érzékeli. A rövidhullámú, úgynevezett ibolyántúli (UV) fényt, valamint a hosszúhullámú, úgynevezett infravörös fényt az emberi szem nem látja. A SOLA lézerkészülékei 680 nm (vörös) és 529 nm (zöld) közötti tartományban dolgoznak, ezért az emberi szem jól látja őket.
 
LÁTHATÓ FÉNYEK SPEKTRUMA
 
VONALLÉZER
A lézerpontot egy hengerprizma töri meg. Ezáltal a pontlézertől eltérően egy lézervonal keletkezik, úgy hogy precíz, folytonos és jól látható referencia jön létre a használó számára. Az eszközzel mind egyedi vonalak, mind összetett vonalképek létrehozhatók.
 
FORGÓLÉZER
A lézerpontot egy pentaprizma 90°-ban elforgatja. Ha a prizma forgásba jön, akkor a lézerpontból egy pulzáló 360°-os lézervonal jön létre, mely precíz szintezésre és a tárgyak pontos beállítására használható. Akkor használják őket, ha felületeket kell leképezni vagy hosszú szakaszon kell egy referenciasíkot létrehozni. Az egy- vagy kéttengelyes dőlési funkciója révén pedig a komplex hajlásszög-mérések is lehetővé válnak.
 
SOLA LÍTIUM-ION AKKUTECHNOLÓGIA
Az ilyen kialakítású akkuk a NiMH technológiával szemben számos előnnyel rendelkeznek. A Li-ion akkuk relatív kisebb súly mellett nagyobb energiasűrűséget biztosítanak. Érzéketlenek a memóriaeffektussal szemben, emellett rövidebb töltési időt is igényelnek. A NiMH akkuk folyamatosan töltést vesztenek és az önkisülésük is jelentős mértékű. A Li-ion akkuk ezzel szemben az utolsó pillanatig teljes teljesítményt biztosítanak. A Sola Li-ion technológiával ellátott Sola lézerek jelentősen hosszabb üzemidő mellett fokozott láthatóságot kínálnak.
 
LÉZEROSZTÁLYOK
A lézerosztályok alapvető megkülönböztetése az EN 60825-1 európai szabvány és az FDA 1040.10:1.4.97 amerikai szabvány szerint történik.
EN 60825-1 szerinti lézerosztályok:
 
Osztály Leírás
1 A kibocsátott lézersugárzás veszélytelen.
1M A kibocsátott lézersugárzás veszélytelen, ha nem iktatunk közbe optikai eszközt (nagyító, távcső).
2 A kibocsátott lézersugárzás a látható spektrumtartományban van (400 nm - 700 nm), rövid ideig tartó besugárzás esetén a szemre nem veszélyes.
2M Mint a 2. osztály, ha nem iktatunk közbe optikai eszközt (nagyító, távcső).
3R A lézersugárzás a szemre veszélyes.
3B A lézersugárzás veszélyes a szemre, különös esetben a bőrre is.
4 A lézersugárzás nagyon veszélyes a szemre és veszélyes a bőrre, tűz- és robbanásveszély.
 
IP-VÉDELMI OSZTÁLYOK A SOLA-NÁL
- IP42 a porral és csöpögő vízzel szembeni védelmet jelenti, és olyan eszközökre vonatkozik, amelyeket főként beltérben használnak.
- IP54 a porral és spriccelő vízzel szembeni védelmet jelenti, és olyan eszközökre vonatkozik, amelyeket mind bel-, mind kültéren használnak.
- IP66 a porral szembeni teljes védelmet és a vízsugárral szembeni védelmet jelenti. Fontos védelem azon lézeres készülékeknek, amelyeket kültéren, bármilyen időjárás mellett, ill. beltéren poros környezetben használnak.
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

meszarosgep.hu
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 395.4 Ft
Termékajánló
Garancia regisztráció
HiKOKI Gépregisztráció
Makita Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
BOSCH Gépregisztráció
AEG Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Ryobi Gépregisztráció
Mastroweld Gépregisztráció
EXTOL Gépregisztráció